Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

partner mvo nederland
Summerscape streeft er bij de organisatie van haar evenementen naar om Co2 positief te werken. In onze ogen is het een voor de hand liggende keuze om uw groeps- of bedrijfsuitje groen te organiseren. Voor een flink deel van onze activiteiten zijn wij afhankelijk van de natuur. Daarom is het niet meer dan logisch dat wij als organisator alle uitstoot van CO2 die vrij komt bij de voorbereidingen en het vervoer van personeel en materialen willen compenseren.

Co2 voorkomen
Groen bedrijfsuitje Maatschappelijk Verantwoord OndernemenVoorkomen is beter dan genezen, daarom proberen we actief om onze C02 uitstoot laag te houden. Door zo min mogelijk kilometers te rijden, door geen grotere auto te gebruiken dan nodig in een specifieke situatie en door binnen de stad de fiets te nemen. Stroom nemen wij af bij de Windunie. Dit is de enige stroomleverancier die garandeert dat alle stroom die ze levert in eigen beheer groen is opgewekt. Winduniestroom is écht schoon, daarom heeft Stichting Milieukeur (SMK) aan de Windunie haar keurmerk toegekend.

Compensatie met de Climate Neutral Group
Groen bedrijfsuitje Maatschappelijk Verantwoord OndernemenIn de Cliamte Neutral Group hebben we een partij gevonden die onze CO2-uitstoot compenseert met verschillende projecten wereldwijd. Wij kiezen daarbij voor compensatie op Gold niveau.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Groen bedrijfsuitje Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
We zijn partner van MVO Nederland en geven o.a. op de volgende manieren invulling aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen:

  • door papier in te kopen met het FSC keurmerk;
  • door te bankieren bij Triodos (in 2009 uitgeroepen tot duurzaamste bank ter wereld);
  • door gebruik van spaar en ledlampen in ons kantoor;
  • door het inkopen van oplaadbare batterijen zonder Nikkel en Cadmium voor gebruik in o.a. de GPS toestellen;
  • met het gebruiken van 4 takt buitenboordmotoren op de bootjes (ipv de goedkopere 2 takt), dit scheelt lawaai en uitstoot. Onze ervaring is helaas dat elektrische buitenboordmotoren nog niet betrouwbaar genoeg zijn;
  • met het 1 à 2 keer per jaar aanbieden van een activiteit aan een vrijwilligersorganisatie of jongerenvereniging in de regio Haarlem;
  • met korting voor o.a. scoutingverenigingen;
  • Door een door Kenwerk erkend stagebedrijf te zijn dat helpt om MBO-ers voor de praktijk klaar te stomen;